Obvinila trojicu mužov zo Slovenskej Volovej z troch krádeží.

08.03.2011 Humenné

Humenné 8. marca (TASR) – Humenskí policajti obvinili z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody troch mužov vo veku 16, 18 a 32 rokov z obce Slovenská Volová, okres Humenné.
Trojica má podľa zástupcu hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniela Džobanika na svedomí päť vlámaní a tri krádeže rôznych vecí v obciach Slovenská Volová a Pakostov, okres Humenné.
Kradnúť podľa Džobanika začali ešte v polovici februára, kedy počas jednej noci ukradli z dielne v Slovenskej Volovej malotraktor, ktorý následne predali. Pokračovali 18. februára v obci Pakostov, kde sa vlámali do jednej z chát, nenašli tam však nič, čo by mohli speňažiť. O deň neskôr sa do obce vrátili a z jedného z rodinných domov ukradli dva páry jelenieho parožia.
Naposledy kradli na konci februára, kedy sa vo večerných hodinách vlámali do dvoch rodinných domov, tentoraz opäť v obci Slovenská Volová. V prvom dome nič nenašli, tak z neho odišli, no ešte predtým si odfotografovali starožitný bielizník, ktorý bol v dome. Fotografie s cieľom predať ho následne umiestnili na internetové stránky.
Z druhého domu vzali obraz, ktorý vyrezali z rámu a neskôr ukryli na iné miesto. Fotografie obrazu taktiež umiestnili na internet v úmysle predať ho. Obvinení muži celkovo spôsobili škodu vo výške viac ako 3000 eur.
 

Vyberte región